lauantai 17. tammikuuta 2015

Tammikuun terveiset

Huomaan, että aika taas on kulunut tolkuttoman nopeasti, vaikken ole saanut juuri mitään aikaan. Työpaikalle palaaminen pitkän joululoman jälkeen oli niin raskas ja tylsä kokemus, että olen päättänyt järjestää itselleni enemmän vapaata. 

Kolmessakymmenessä vuodessa ovat useimmat työasiat ehtineet menettää viehätyksensä. Ajattelin pitää vuorotteluvapaata puoleksi vuodeksi ensi ja seuraavana keväänä. En tiedä, suostuuko työnantaja sellaiseen järjestelyyn, mutta olen laskenut, että siihen olisi varaa, jos käytän osan säästöistäni. En voi jäädä odottamaan, kunnes lapseni muuttavat pois kotoa ja alkavat elättää itseään, koska siinä vaiheessa olen jo liian vanha. Kuusikymmentä vuotta täyttäneet eivät enää pääse vuorotteluvapaalle...

Joulukuussa eläkkeelle jääneen bussikaverini ilmoitukset ihanasta vapaudestaan ja iloisista päiväntapahtumistaan saavat minut unelmoimaan etelänmatkoista ja kulttuurielämyksistä. Jossain syystä sohvalla lepääminen väsyneenä työpaikan jälkeen viisi päivää viikossa ei saa minua innostumaan kaikista realitytv-ohjelmista huolimatta.Olen liittynyt Travelbirdin ja Groupun viestiketjuihin, joten saan paljon houkuttelevia matka- ja muita tarjouksia. Lasten koulunkäynti rajoittaa kuitenkin matkustamista. Koululomien aikana matkat maksavat malttaita tai kylmä ja sateinen sää torpedoi matkahaaveita.Ehkä tilanne on  toisenlainen kesällä. Jään odottamaan uusia tarjouskirjeitä.

Joululoman aikana sain valmiiksi kaksi kirjaa, toinen kertoo energiahoidoista ja henkimaailmasta ja toinen on runokirja. Tekeillä on pari uutta kirjaa. Tuntuu ihanalta, kun saan kustannusyhtiö Bod:ilta kahden kirjan kirjapaketit. Toivon, että voisin elättää itseäni kirjailijana, mutta se taitaa olla kaukaa haettua. Google kertoo, että ensimmäisen kirjapainon perustajan Johannes Gutbenbergin jälkeen maailmassa on julkaistu lähes 130 miljoonaa teosta. Jaksaisko ja ehtisikö ketään siis lukea minun aikaansaannoksiani? 


Viime viikolla läheinen työkaverini totesi, että kirjoitan hyvin vapaasti, että minun pitäisi vain keksiä tarpeeksi kiinnostava teema, jotta saisin lukijat kiinnostumaan. Tiedän kuitenkin, ettei ilman markkinointia pärjää enkä ole halukas myymään itseäni tai ajatuksiani maailmalle. Books on Demand ehdottaa ilmaisten E-kirjojen levittämistä netissä. Ehkä teen sen jonain päivänä, pitäisi vain luoda sellainen kirjanurkka, jonka potentiaaliset lukijat löytäisivät.


Iltaisin syön särkylääkettä, jotta nukahtaisin. Luulen, että talvivirus, joka aiheuttaa muille kuumetta, yskää ja nuhaa, saa käteni ja olkapääni särkemään. Jo joululomalla huomasin, että olkapääni ovat kipeät. Ajattelin ensin, että se johtuu laiskudesta, etten liiku tarpeeksi, mutta sitten kipu levisi.


Ehkä kevätaurinko kohta saa sekä mieltä että kehoa piristymään ja aurinkotuolille löytyy uutta käyttöä.  ;)
7 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustis18. tammikuuta 2015 18.14

   Suosittelen Sinulle vuorotteluvapaavuotta Milena, ehkä annat työttömälle sillä tavoin töitä ja kyllä sitä vähemmälläkin pärjää. On työnantajankin etu, että jaksat pakertaa sitten taas töissä paremmin ja eiköhän tuo vuorotteluvapaa ole ihan lakisääteinen juttu, joten kyllä kai se pitää myöntää, jos sitä hakee.

   Olen kitkuttanut pitikiäkin aikoja jopa 500 eurolla ja kuitenkin kuolinpesän velkojakin pitää lyhentää ja muita maksuja maksaa sen lisäksi että elämiseen menee myös rahaa, siihen päälle olen ruikuttamalla saanut takautuvasti jotakin paria sataa kuussa, tosin nyt sain Veritakselta vähän enemmän määräaikaisena, mutta tähän kuuhun loppuu sekin lysti ja taas on sama uuvuttava tappelu edessä, ei kai tätä jaksa hullukaan.

   Olet julkaissut siis omakustanteita. Paljonko se kirjaa kohti tekisi jos tuommoseen itse lähtisi? Sehän riippuu tietenkin myös painomäärästä? Kirjojen määrä ja tarjonta on nykyään niin valtava, että harva opus elättää kirjoittajansa ja kohderyhmä pitäisi olla hirvittävän laaja. Kielitaito on aina eduksi.

   Olkapääkipu voi johtua hiirikädestä ja pitkästä työrasituksesta ja ilmatkin siihen saattavat vaikuttaa ja myöskin se, jos joutuu esimerkiksi nestareita syömään? Toivon Sinulle voimia työssäsi Milena, olet silti onnellisessa asemassa siinä mielessä, että Sinulla on vakituinen työpaikka. Tiedän ettei sen ajattelu aina auta mutta tuli nyt vain mieleen:)

   Korjasin kommentin, kun oli taas niin lukiluki-juttuja täynnä:)

   Poista
  2. Kiitos pitkästä kommentistasi,Mustis! Anteeksi, etten ole vastannut aikaisemmin. Luulen, että kivut ovat osittain johtuneet siitä, että pidän pienen työhuoneeni ikkunan auki koko päivän remonttipölyjen ja -hajujen takia, eikä vedossa pitäisi istua.

   Olet aivan oikeassa siinä, että minun pitäisi olla iloinen siitä, että minulla on työpaikka, mutta kolmenkymmenenvuoden jälkeen alkaa maistua puulta, etenkin kun on ollut ikäviä kokemuksia esimiesten käyttäytymisestä aina silloin tällöin.

   200-sivuisen kirjan painaminen maksaa vähän alle 20 euroa, 100-sivuisen noin 10 euroa ja postituskulut ovat 9 euroa.


   Ikävä, että joudut elämään niin pienillä tuloilla. Työmarkkinat ovat aivan liian jäykät. Mikäli tarjottaisiin enemmän osa-aikatyötä, syntyisi uusia työpaikkoja.

   Poista
 2. Luita ja kehoa, varsinkin mieltä lämmittäviä terveisiä Turusta !

  VastaaPoista
 3. Kuten myös täältä Päijänteen eteläpuolelta! Mulle tulee aina "taiteellinen olo" kun saan tietää jonkun aikovan julkaista tekstejään ja nykyään omakustanne on ainoa varma keino saada ne myös julki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveisiä myös sinulle, Petriina! Onhan kiva kirjoittaa kirjoja, mutta oikolukeminen vähän työläästä. Olisi myös kiva elättää itsensän
   kirjailijana, mutta toistaiseksi se ei ole mahdollista.... ehkä seuraavassa elämässä sitten.. ;)

   Poista